Honvédelem.hu
Egyedülálló a hazai piacon
A Honvédelmi Minisztérium hírportáljaként szerkesztőségünk első kézből tájékoztatja a közvéleményt a honvédelem ügyének híreiről, eseményeiről és érdekességeiről.

Hivatásként éljük meg, hogy hírt adunk a honvédelmi tárca, valamint a Magyar Honvédség alakulatainak eseményeiről, protokolláris rendezvényeiről. Olvasóink csak nálunk nyernek széles körű betekintést a honvédségi alakulatok mindennapjaiba. Katonai témákban felkészült újságíróink, fotóriportereink és szerkesztőink a kiképzési feladatoktól a gyakorlatokig, az altiszti vizsgáktól a magyar katonák hazai és nemzetközi szerepvállalásáig és a katonasportolók bemutatásáig beszámolnak mindenről, ami a honvédelemmel kapcsolatos. Exkluzív anyagaink a legfontosabb magyarországi és nemzetközi – katonai és biztonságpolitikai vonatkozású – események köré épülnek. A haditechnikai újdonságokat és technikai vívmányokat bemutató szakcikkeink minőségét a nagyszámú elérések bizonyítják. Hadtörténelemről, háborúkról, hadvezérekről és csatákról, fegyverekről és évfordulókról szóló írásaink a szakmai és a laikus szemek számára is olvasmányosak.
A HONVEDELEM.HU 3 821 564 LÁTOGATÓJA 7 721 194 OLDALT TEKINTETT MEG 2020-BAN.
Gyorsaság, pontosság, alaposság
Ezek szerkesztőségi alapelveink. Egy adott katonai vagy biztonságpolitikai eseményről általában mi adunk hírt először a hazai nyilvánosság számára. Riportjaink, cikkeink és történelmi visszatekintéseink megírását minden esetben alapos kutatómunka előzi meg.

Hírportálunk újságírói a hírek, tudósítások, interjúk és riportok írása mellett szerkesztőként részt vesznek a Katonai Filmstúdió videótudósításainak és dokumentumfilmjeinek elkészítésében. A honvedelem.hu-t a közreműködésükkel készült videós tartalmak teszik még egyedibbé, színesebbé, érdekesebbé. Fotóriportereink minden helyszínen a történések sűrűjében mozognak. Kameráikkal egyedi látásmóddal örökítik meg a rendezvények, kiképzések, gyakorlatok egyszeri és megismételhetetlen pillanatait.

A honvedelem.hu oldalon bemutatjuk a Honvédelmi Minisztérium vezetőségét és a Magyar Honvédség Parancsnokságát. Az érdeklődő olvasó információhoz juthat a magyar katonai szervezetekről, egységekről, alakulatokról. Nem feledkezünk meg azokról sem, akik jövőjüket a honvédség kötelékében képzelik el: ők az „Irány a sereg” menüpont alatt minden hasznos tudnivalót megtalálnak. A katonai témában elmélyülni kívánók oldalunkon megismerhetik a Zrínyi Kiadó által megjelentetett legfrissebb könyveket és kiadványokat is.

Hazai olvasóinkon kívül cikkeink, tudósításaink felkeltik a külföldi érdeklődők figyelmét is. Portálunkon több ezren töltenek hosszabb-rövidebb időt, többek között az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Németországból, Ausztriából, Belgiumból, Romániából, Szlovákiából. Olvasótáborunk zöme fiatal vagy kora középkorú: több mint 80 százalékuk a 25–44 éves korosztályból kerül ki.
Katonai filmstúdió
70 év speciális szaktudása
A 70 éves múltra visszatekintő, szaktudásában és felszereltségében folyamatosan fejlődő Katonai Filmstúdió kivételes szakmai tapasztalattal és kifogyhatatlan archívummal támogatja a honvédelmi tárca és a Magyar Honvédség tevékenységét, céljait. Stúdiónk katonai témájú filmeket, videókat, interjúkat tervez és gyárt külső ügyfelek számára is.
A múlt
A Katonai Filmstúdiót 1950-ben hozták létre a Magyar Filmgyártó Vállalat egységeként. Szakmai körökben már akkor egyértelmű volt a szándék: a honvédelmi témájú filmeket profi alkotók, szakemberek készítsék, a filmgyár technikai eszközparkjára támaszkodva. Ekkoriban a stúdió a Honvédelmi Minisztérium megrendelésére készített dokumentum- és oktatófilmeket, magazinokat. Stúdiónk 2000-ben került a HM Zrínyi kötelékébe.
21. századi tudás és technika
Jól felszerelt, elmélyült szakmai tapasztalattal rendelkező szakembergárdával kitűnő referenciákat felmutató tartalomgyártók vagyunk. Alapvető rendeltetésünknek megfelelően a Honvédelmi Minisztérium szakmai elöljárói által meghatározott megrendeléseknek teszünk eleget. Ezekkel az egyedülálló képességekkel, szolgáltatásokkal állunk a piaci megrendelők rendelkezésére is.

Stúdiófelvételeinket 150 négyzetméteres, profi televíziós eszközökkel felszerelt saját műtermünkben végezzük. Hangstúdiónkkal szemben a legmagasabb szintű technikai elvárásokat támasztottuk, amit jól példáznak megrendeléseink is. A klasszikus utómunkákon túl szinkronok, többsávos akusztikus zenekari felvételek és rádióműsorok készítése is szerepel a portfóliónkban. Több mint 50 éves múltra visszatekintő archívumunk egyedülálló a hazai katonai, honvédelmi tematikában. Négy darab professzionális utómunka-állomásunk akár több film egyidejű gyártását is lehetővé teszi.

Több alkotásunk sikeresen szerepelt a katonai filmek kiemelt nemzetközi eseményein, a római Katonai Filmfesztiválon és a lengyelországi nemzetközi katonafilmes seregszemlén. Alkotásainkat a nemzetközi zsűri több alkalommal is első díjjal ismerte el. Megrendelőink biztosak lehetnek abban, hogy megfogalmazott üzeneteiket a kreatív koncepció kidolgozásától a forgatás megszervezéséig és lebonyolításáig, a szerkesztéstől a vágásig és a kész anyag elkészítéséig profi kezekben tudhatják.

Operatőreink, vágóink, hangmérnökünk, archívumkezelőink magas szinten képzett, a speciális katonai filmkészítésben releváns tapasztalatokkal rendelkező szakemberek.

Szakmai stábunk kommunikációs tréningeket is tart ügyfelei részére.

Filmarchívumunk feladata, hogy őrizze, gondozza a 70 éves Katonai Filmstúdió által készített, a magyar hadsereg történetét, eseményeit bemutató mozgóképeket, amelyek a nemzeti filmvagyon részét képezik. Az archívumban az 1985 óta videónyersanyagra forgatott, majd 2012 után digitális technikával készült filmek találhatók.
AZ ELMÚLT ÉVBEN TÖBB MINT 16 000 PERCNYI ANYAGOT FORGATTUNK - EZ KÖZEL 2000 PRODUKCIÓ ALAPJÁT KÉPEZTE.
Tevékenységünk kiterjed
 • napi híranyagok,
 • reklám-, imázs- és PR-filmek,
 • oktatóvideók,
 • játékfilmek,
 • rádiószpotok készítésére,
 • és a katonai videóarchívum üzemeltetésére.
 • DÍJNYERTES FILMJEINK A RÓMAI KATONAI FILMFESZTIVÁLON
 • A levegő lovagjai,
 • A Magyar Honvédség,
 • Katonák a gátakon,
 • Kereszthegy
 • Projektmenedzsment
  A látvány mindenek előtt
  A Projektmenedzsment emlékezetessé teszi ügyfelei eseményeit, magas szintű vizualitást biztosítva. Csapatunk komplex szervezési és kivitelezési tevékenységet végez, melynek eredményei megtalálhatók a Magyar Honvédség bázisain, toborzóhelyszínein, a Honvédelmi Minisztérium folyosóin, a központi ünnepségeken vagy a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ rendezvényein. Egyedülálló médiakamionunk, hatalmas LED-falunk és Gripen-szimulátorunk sok rendezvény felejthetetlen elemei.
  Vizualitás felsőfokon
  Csapatunk már évek óta a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség kommunikációjának, eseményekhez kapcsolódó megjelenéseinek vizuális támogatásán dolgozik. Célunk, hogy a résztvevők úgy élvezzék az eseményeket, hogy észre se vegyék, hogy ott vagyunk. Akkor tökéletes az összkép, ha semmi nem több, mint a nagy egész. Tevékenységünk felöleli a honvédségi rendezvényekhez kapcsolódó projektmenedzsment- és dekorációs feladatokat.
  A megoldásra koncentrálunk
  Alapelvünk a rugalmasság: munkatársaink sokrétű, időben és térben elkülönülő feladatokat, projekteket végeznek. Összefogják, koordinálják a teljes munkafolyamatot az ötlet megszületésétől a kivitelezésig, a külső beszállítóval történő kapcsolattartástól a kiszállításig, szerelésig, üzemeltetésig. Mivel mindent egy helyen kap meg az ügyfél, nem aprózódik el a figyelme, időt nyer.
  Rendezvények élményszerűen
  Médiakamionunkkal számtalan eseményre települünk ki. A látogatók különböző alakulatok nyílt és családi napjain, fesztiválokon, katonai bemutatókon, toborzórendezvényeken találkozhatnak különleges eszközeinkkel. Az egyedülálló szimulátor és lézeres lövészet felnőttek és gyerekek körében mindig osztatlan sikernek örvend. Megrendelőink eseményeit LED-fallal tesszük emlékezetessé. Legyen szó konferenciáról, sajtótájékoztatóról vagy katonai nyílt napról, a filmek, fotók, vizuális effektek kivetítésére szolgáló hatalmas eszköz mindig hozzájárul az esemény látványosabbá tételéhez. A berendezést munkatársaink a megrendelő igényének megfelelően állítják össze és szállítják a helyszínre. Szakszerű üzemeltetését a cég informatikus munkatársaival közösen biztosítjuk.
  AZ ORSZÁG MINDEN SZEGLETÉBEN
  Kreatív tevékenységeink körét bővíti különféle szóróanyagok, reklám-ajándéktárgyak, dekorációs eszközök beszerzése, elkészítése. Munkánkat mindig az elvártnál magasabb szakmai színvonalon végezzük, a megrendelők egyedi igényei szerint. Büszkék vagyunk arra, hogy az érdeklődő nehezen talál olyan helyőrséget, alakulatot vagy háttérintézményt Magyarországon, ahol ne találkozna az általunk gyártott vizuális elemekkel.
  Kreatív tartalomfejlesztés
  Sikereinket megünnepeljük
  A legfiatalabb szervezeti egység a legújabb piaci trendekhez igazodva, komoly szakmai tapasztalatokkal erősíti a cég portfólióját. Csapatunk a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség, valamint külső ügyfeleink üzeneteinek és tartalmainak kreatív „csomagolásáért” felel. Online és offline kommunikációs kampányaink vonzóvá teszik ügyfeleink megjelenését, termékeit.

  A Társaság projektmenedzsereivel szoros együttműködésben kis és nagy arculati elemeket készítünk, eseti és rendszeres illusztrációs feladatokat, design- és dekorációs munkák grafikai támogatását végezzük külső és belső megrendelőknek egyaránt.
  Amikhez igazán értünk
 • arculattervek, amelyek már önmagukban hatékonyabbá teszik a kommunikációt,
 • névjegykártyák, melyek magabiztosságot kölcsönöznek használóiknak,
 • reklámtechnikai eszközökhöz készített kreatív tervek (roll-up, strandzászló), amik már messziről vonzzák az érdeklődőket,
 • nyomdai termékek kreatívjai, melyek megsokszorozzák ügyfeleink üzeneteinek hatékonyságát,
 • reklámajándékok, amelyeket büszkeség adni és élmény kapni.
 • Üzeneteit profi módon közvetítjük
  Magukkal ragadó megjelenéseket tervezünk! Fő célunk, hogy megrendelőnk üzenetét – piaci igényeihez igazítva – vonzóvá, élményszerűvé tegyük és hatékonyan célba juttassuk. Tevékenységünk „csupán” arra szorítkozik, hogy az alapötletből, a megrendelésből lehetőleg még többet hozzunk ki. Azzal az esszenciával egészítjük ki a hozzánk érkező igényeket, amivel a végtermék kiemelkedik a tömegből; a megszokott kampányokat egyedivé, exkluzívvá teszi.
  AZ ONLINE MARKETING ÉLVONALÁBAN
  Nap mint nap használjuk a legújabb online marketingcsatornákat, rendszereket és eszközöket, mindig a célnak megfelelően, a lehető leghatékonyabbat. Állandó motiválóerőnk, hogy a szakma élvonalában maradjunk, ennek érdekében folyamatosan tanulunk a legjobbaktól.

 • Közösségi oldalakon kommunikálunk, mindig az adott célt és célcsoportot tartva szem előtt.
 • Látogatói útvonalakat tervezünk, amelyek a hatékony figyelemfelkeltéstől a konverzióig tartanak.
 • Kihívásnak éljük meg, hogy ismerjük a különböző online csatornák algoritmusainak legapróbb részleteit is. Ezzel a tudással felvértezve magabiztosan tervezünk kampányokat és kezelünk hirdetési fiókokat.
 • Folyamatosan kutatjuk a célközönséget és a piacot. Ismerjük és kihasználjuk az adott kommunikációs célhoz társított „buyer person” tulajdonságait, céljait és fájdalompontjait.
 • Tartalomgyártás új módon
  A Katonai Filmstúdió munkatársaival közösen olyan egyedi videós tartalmakat gyártunk, amelyek kitűnnek az online tér „zajából” és katalizátorként gyújtják be a kommunikációs rakétákat. Gyártásvezetői szakmai tapasztalattal és támogatással gördülékenyebbé tesszük a tartalomgyártást, mindig teret hagyva a kreativitásnak. A filmstúdió szakembereivel közösen szövegterveket és szövegkönyveket dolgozunk ki a videós tartalmakhoz és hanganyagokhoz. A termékfejlesztés során a célközönséghez és az üzenethez igazodva, a megfelelő meggyőzés- és befolyásolástechnikai elvek mentén dolgozunk.

  Mindennapi kreatív tevékenységünkben nemzetközi és hazai kutatásokra, aktuális piaci információkra és trendekre, valamint neves szakértők ismereteire támaszkodunk. Munkánk hatékonyságát folyamatosan mérjük, szükség esetén azonnal újratervezzük. Sikereinket megünnepeljük!
  MAGUKKAL RAGADÓ MEGJELENÉSEKET TERVEZÜNK!
  Kapcsolat
  dr. Draveczki-Ury Ádám Kommunikációs ágazati igazgató

  kommunikacio@hmzrinyi.hu 1087 Budapest, Kerepesi út 29/B.