Zrínyi Kiadó
A MAGYAR HADTÖRTÉNELEM, HADTUDOMÁNY SZAKÉRTŐ KIADÓJA
A 2021-ben 70 éves Zrínyi Kiadó a Honvédelmi Minisztérium kizárólagos tulajdonában, a HM Zrínyi Nonprofit Kft. részeként, a magyar könyvkiadás igényes műhelyeként működik. Kiadványaink megbízható, hiteles és naprakész tartalmat kínálnak színvonalas és minőségi formában. A kiadó mindennapi munkáját terjesztési részleg és ügyfélszolgálati–adattári csoport segíti az értékesítés területén.
Egyedi tematikák
Az 1951-ben létrehozott Honvéd Kiadó Intézet tevékenysége az elmúlt évtizedekben folyamatosan bővült, nyitottunk a polgári olvasóréteg felé. A magyar katonai szakírók munkáit monográfiákban, tanulmánykötetekben és folyóiratokban tesszük közzé. Több népszerű sorozatot, ismeretterjesztő kötetet, kézikönyvet adunk ki. Portfóliónkat katonai tematikájú szépirodalmi művek és honvédségi újságok is színesítik.

A kiadónk gondozásában megjelenő kötetek a magyar történelem, hadtörténet és hadtudomány izgalmas, fel nem tárt rétegeibe avatják be az olvasókat. Múltunk sorsfordító eseményei és szereplői mellett bemutatják jelenkorunk történéseit, valamint katonáinkat is, akik helytállnak a haza védelmében, az emberi és természeti katasztrófák elhárításában, illetve a külföldi békemissziókban. Műveink átfogóan bemutatják a jelen és a közeljövő biztonsági kihívásait, azok emberi és technikai oldalát.

Kiemelt feladatunknak tekintjük az ifjúság hazafias és honvédelmi nevelésének támogatását érdekes és izgalmas kiadványokkal. A középiskolás korosztály számára minden évben biztosítjuk a Honvédelmi alapismeretek című tankönyvet és munkafüzetet, továbbá a fiatalok megszólítására alkalmas ismeretterjesztő, szépirodalmi műveket és képregényeket is megjelentetünk. Köteteink jelentős része angol nyelven is elérhető.
A KÖNYVSZAKMA ELISMERT SZEREPLŐJE
Kiadónk szinte az összes jelentős könyvszakmai rendezvényen jelen van. Az olvasóközönséggel minden évben találkozunk a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, az Ünnepi Könyvhét fővárosi és vidéki eseményein, a Budavári Könyvnapokon, a Marosvásárhelyi Könyvfesztiválon és a Csíkszeredai Nemzetközi Könyvvásáron.

Kiadványainkat különböző katonai és polgári rendezvényeken is népszerűsítjük. Könyveinkkel és kiadványainkkal részt veszünk a haditechnikai bemutatókon, kulturális és honvédelmi rendezvényeken, egyetemi könyvbemutatókon. Új címeinket általában sajtótájékoztató keretében mutatjuk be a szakmai és civil közönségnek.

Könyveink megvásárolhatók a Budapest, II. kerület, Fillér utca 14. szám alatt található Könyv- és Térképboltunkban, az értékesítési partnereink könyvesboltjaiban és webáruházunkban (shop.hmzrinyi.hu).

Potenciális olvasóközönségünket aktuális újdonságainkról, közelgő eseményeinkről portálunkon és a HM Zrínyi Nonprofit Kft. hivatalos honlapján keresztül folyamatosan tájékoztatjuk.
AZ UTÓBBI IDŐSZAK LEGSIKERESEBB KÖTETEI
Elismeréseink
  • Budai–díj, 2015 – a szakmai zsűri nagydíja az oktatás–nevelés céljára legjobban alkalmazható nyomtatott könyv kategóriájában (A Nagy Háború, 1914–1918. Kézzelfogható hadtörténelem sorozat),
  • Szép magyar könyv–díjak,
  • Best Print Hungary–oklevelek.
  • AZ ELMÚLT 10 ÉV SZÁMOKBAN: 320 KÖNYV 336 640 PÉLDÁNYBAN, 140 ESETI KIADVÁNY TÖBB MINT 450 000 PÉLDÁNYBAN, TOVÁBBÁ 9 KÜLÖNFÉLE PERIODIKA 160 SZÁMA.
    Kapcsolat
    Dr. Hajdú Ferenc a Zrínyi Kiadó vezetője

    kiado@hmzrinyi.hu 1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 7-9.