section-29d74fa
Kiadó

A magyar hadtörténelem, hadtudomány szakértő kiadója

A 2021-ben 70 éves Zrínyi Kiadó a Honvédelmi Minisztérium kizárólagos tulajdonában, a HM Zrínyi Nonprofit Kft. részeként, a magyar könyvkiadás igényes műhelyeként működik. Kiadványaink megbízható, hiteles és naprakész tartalmat kínálnak színvonalas és minőségi formában. A kiadó mindennapi munkáját terjesztési részleg és ügyfélszolgálati-adattári csoport segíti az értékesítés területén.

Zrínyi Kiadó
section-b30a2bf
//hmzrinyi.hu/wp-content/uploads/2021/05/Screenshot-2021-05-11-at-9.29.05.jpg

Egyedi tematikák

Az 1951-ben létrehozott Honvéd Kiadó Intézet tevékenysége az elmúlt évtizedekben folyamatosan bővült, nyitottunk a polgári olvasóréteg felé. A magyar katonai szakírók munkáit monográfiákban, tanulmánykötetekben és folyóiratokban tesszük közzé. Több népszerű sorozatot, ismeretterjesztő kötetet, kézikönyvet adunk ki. Portfóliónkat katonai tematikájú szépirodalmi művek és honvédségi újságok is színesítik.
A kiadónk gondozásában megjelenő kötetek a magyar történelem, hadtörténet és hadtudomány izgalmas, fel nem tárt rétegeibe avatják be az olvasókat. Múltunk sorsfordító eseményei és szereplői mellett bemutatják jelenkorunk történéseit, valamint katonáinkat is, akik helytállnak a haza védelmében, az emberi és természeti katasztrófák elhárításában, valamint a külföldi békemissziókban. Műveink átfogóan bemutatják a jelen és a közeljövő biztonsági kihívásait, azok emberi és technikai oldalát.
Kiemelt feladatunknak tekintjük az ifjúság hazafias és honvédelmi nevelésének támogatását érdekes és izgalmas kiadványokkal. A középiskolás korosztály számára minden évben biztosítjuk a Honvédelmi alapismeretek című tankönyvet és munkafüzetet, továbbá a fiatalok megszólítására alkalmas ismeretterjesztő, szépirodalmi műveket és képregényeket is megjelentetünk. Köteteink jelentős része angol nyelven is elérhető.

section-9a18e7a
Budapest Nemzetközi Könyvfesztivál
Görgei Artúr válogatott írásai könyvbemutató
Magyarország Hadtörténete
Hősök Naptára
Csodák Éve 1848-1849 Dobozkönyv
{"visible_panels":"5","width":"1920","height":"800","orientation":"horizontal","panel_distance":"0","max_openedaccordion_size":"80%","open_panel_on":"hover","shadow":"false","autoplay":"false","mouse_wheel":"false"}
section-f656c0f

A könyvszakma elismert szereplője

Kiadónk szinte az összes jelentős könyvszakmai rendezvényen jelen van. Az olvasóközönséggel minden évben találkozunk a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, az Ünnepi Könyvhét fővárosi és vidéki eseményein, a Budavári Könyvnapokon, a Marosvásárhelyi Könyvfesztiválon és a Csíkszeredai Nemzetközi Könyvvásáron.
Kiadványainkat különböző katonai és polgári rendezvényeken is népszerűsítjük. Könyveinkkel és kiadványainkkal részt veszünk a haditechnikai bemutatókon, kulturális és honvédelmi rendezvényeken, egyetemi könyvbemutatókon. Új címeinket általában sajtótájékoztató keretében mutatjuk be a szakmai és civil közönségnek.
Könyveink megvásárolhatók a Budapest, II. kerület, Fillér utca 14. szám alatt található Könyv- és Térképboltunkban, az értékesítési partnereink könyvesboltjaiban és webáruházunkban (shop.hmzrinyi.hu).
Potenciális olvasóközönségünket aktuális újdonságainkról, közelgő eseményeinkről portálunkon és a HM Zrínyi Nonprofit Kft. hivatalos honlapján keresztül folyamatosan tájékoztatjuk.

section-6838775

Az utóbbi időszak legsikeresebb kötetei:

//hmzrinyi.hu/wp-content/uploads/2021/05/konyvek2.png
section-8608eae

Elismeréseink

» Budai-díj, 2015 – a szakmai zsűri nagydíja az oktatás-nevelés céljára
legjobban alkalmazható nyomtatott könyv kategóriájában
(A Nagy Háború, 1914–1918. Kézzelfogható hadtörténelem sorozat)

» Szép magyar könyv-díjak

» Best Print Hungary-oklevelek.

section-6d021c5
//hmzrinyi.hu/wp-content/uploads/2021/05/TUN_2465.jpg

AZ ELMÚLT 10 ÉV SZÁMOKBAN: 320 KÖNYV 336 640 PÉLDÁNYBAN,
140 ESETI KIADVÁNY TÖBB MINT 450 000 PÉLDÁNYBAN,
TOVÁBBÁ 9 KÜLÖNFÉLE PERIODIKA 160 SZÁMA.

section-c472f60

KAPCSOLAT

Dr. Isaszegi János ny. vezérőrnagy
a Zrínyi Kiadó vezetője

E-mail: kiado@hmzrinyi.hu
Cím: 1087 Budapest, Kerepesi út 29/B

Kapcsolat

HM Zrínyi Nonprofit Kft.
Telephely: 1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 7-9.
Székhely: 1087 Budapest, Kerepesi út 29/B. Könyv- és Térképbolt: 1024 Budapest, Fillér utca 14.

+36 1 336 2030

Támogatóink

A(z) Zrínyiek századai, 1508–1703 szakmai program megvalósítását 2021. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MMA

Sütibeállításokkal kapcsolatos információk: A hmzrinyi.hu weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.